TILAT JA TOIMINTA

Yhdistyksen kokoukset, kurssit ja muut tapaamiset järjestetään yleensä yhdistyksen tiloissa Tupakkamakasiinin kolmannessa kerroksessa. Jakarten jäsenet voivat myös anoa väliaikaista työtilaa yhdistyksen ateljeesta. Hakemus lähetetään Jakarten johtokunnalle. Jaksojen pituudesta ja hakuajoista ilmoitetaan erikseen.

Taiteilijat jotka ovat työskennelleet ateljeessa, ovat osallistuneet Konstrundaniin 2008 ja 2009 ja yleisöllä on ollut mahdollisuus tutustua yhdistyksen tiloihin ja taiteeseen joka siellä tehdään. 'Konstrundan 2009' yhteydessä (heinäkuussa) noin 200 henkilöä kävi ateljeessa ja otti osaa taiteelliseen teekutsuun ”A cup of tea is piece of cake”.


Näyttelytoiminta
Joka vuosi järjestetään tuomaroitu vuosinäyttely, jossa Jakarten jäsenet saavat töitään esille tuomarien valinnan mukaan. Näyttelyn ajankohta on yleensä loppuvuosi tai vuodenvaihde.

Kesägalleria avataan  sopivassa tilassa, esim. Pietarsaaren Kaupunginkirjastossa. Tähän näyttelyyn saavat kaikki halukkaat jäsenet osallistua.

Joka vuosi pidetään ”Kolmen Kaupungin Näyttely” yhteistyössä Uudenkaarlepyyn ja Kokkolan taideyhdistysten kanssa, vuorotellen kussakin kaupungissa. Työt tähän näyttelyyn valitaan vuosinäyttelyn tuomaroinnin yhteydessä.

Jakarten ohjelmaan kuuluvat myös erilaiset teemanäyttelyt.


Kilpailutoiminta
Jakarte järjestää taidekilpailuja eri kohderyhmille, esim. koululaisille.

Muu toiminta
Jäsenille järjestetään taide- ym. kursseja, työpajoja ja muita tapaamisia. Hyvin suosituksi on muodostunut myös perinteinen joulujuhlamme, joka pidetään yleensä vuosinäyttelyn avajaisten yhteydessä. Siellä jäsenillä on mahdollisuus tavata toisiaan rennoissa merkeissä.