Jakarten syyskausi 2014


Syksy alkoi mielenkiintoisella tutustumisella Sixten Ahlsvedin puutarhaan ja ateljeehen Teerijärvellä. Kymmenkunta jäsentä osallistui retkeen.

Kurssi
Syksyn ensimmäinen kurssi on Anne Bonnerin vetämä ”Pastelliliitujen monet käyttömahdollisuudet”. Kurssi tullaan pitämään Jakarten ateljeessa, Tupakkamakasiinin 3. kerroksessa. Päivämäärä on vielä avoinna, todennäköisesti syyskuun lopulla tai lokakuun alussa. Tarkempaa tietoa tulee sähköpostitse ja kotisivulle niin pian kuin mahdollista.

Vuosinäyttely 2014
Vuosinäyttely pidetään Tupakkamakasiinissa 2.10.-31.10. Tänä vuonna juryn muodostavat taiteilija Paula Blåfield ja kulttuurisihteeri Leena Nykvist, molemmat Vaasasta. Jury valitsee myös työt myöhemmin syksyllä pidettäväänJakarten Lapuan näyttelyyn sekä työt elokuussa 2015 pidettävään Kolmen Kaupungin Näyttelyyn.

Työt tuodaan Tupakkamakasiiniin tiistaina 30.9. klo 12 – 16. Korkeintaan 5 teosta, jotka saavat olla enintään 2 vuotta vanhoja. Tuoduista teoksista peritään 2 € / kpl maksu, jolla katetaan osa näyttelykustannuksista. Muistathan, että seinille tulevien töiden pitää olla ripustusvalmiita. Hyvien näyttelyiden edellytyksenä on, että tuotte paljon hienoja teoksia juryn arvoitavaksi.

Jury kokoontuu 1.10. aamupäivällä ja näyttely ripustetaan iltapäivällä. Ripustusryhmä ottaa mielellään vastaan apulaisia. Hylätyt teokset voi hakea klo 15.00 jälkeen.

Tavallista muhkeammat avajaiset pidetään lauantaina 4.10. klo 15.00 osana JMAP-festivaalia (Jakobstads Music and Art in Pietarsaari). Katso festivaaliohjelma sivulta www.jmap.fi Kulttuurisihteeri Marja-Leena Pitkäaho avaa näyttelyn, jonka jury esittelee. Myös korkeatasoista musiikkia on tarjolla. Lisäksi esitellään Jakartea sekä avajaisissa että niiden jälkeen Jakarten ateljeessa, 3. kerros, jossa tutustutaan myös kuvataiteen eri metodeihin.

Näyttely Patruunagalleriassa Lapualla 26.11.2014 – 11.1.2015. Kts. Vuosinäyttely.

Ateljee
Jäsenenä sinulla on mahdollisuus käyttää Jakarten Ateljeeta työtilana lyhyehkön ajan. Anomus jätetään hallitukselle.

Jäsenet voivat myös perustaa ryhmän, joka tapaa ja työskentelee säännöllisesti (esim. kerran viikossa) Ateljeessa. Tässä tapauksesa ryhmällä täytyy olla vastuuhenkilö, joka hoitaa käytännön järjestelyt.

Luovaa syksyä toivottaen Kuvataideyhdistys Jakarten hallitus

P.S. Muistathan maksaa jäsenmaksun, jos se on unohtunut